Apua uusille pelaajille

Nämä ohjeet on kirjoitettu vasta pelinsä aloittaneille, tasosta 1 tasoon 5.

In Association with Amazon.comAivan ensimmäiseksi, toiset pelaajat ovat paras apu. Kysy newbie kanavalla kirjoittamalla 'newbie viestisi'. Jos tämä ei auta, yritä kysyä muilta pelaajilta. Nyghtshade vastaa usein mielellään kysymyksiin, kuten suurin osa muistakin pelaajista. Puhuaksesi toisille pelaajille, kirjoita 'tell pelaajan_nimi viestisi'. Keskustelua edellisen pelaajan kanssa voit jatkaa yksinkertaisesti kirjoittamalla 'reply viestisi'.

Miten kerätä 'expaa', kokemuspisteitä:
Kokemuspisteitä tarvitset noustaksesi tasoja ylös. Uusilla pelaajilla on 2 pääasiallista tapaa kerätä kokemusta. Ensin, kiertämällä eri paikkoja, ts. löytämällä uusia huoneita joissa et ole vielä käynyt. Saat muutaman kokemuspisteen yhtä huonetta kohden. Voit nousta tasoja helposti kävelemällä kaupungissa (Batcity) ja vierailemalla jokaisessa huoneessa. Toinen tapa on tappaa 'vihollisia'. 1 tason pelaajana se saattaa olla vaikeaa, mutta paras paikka mihin sinun kannattaa mennä, on 'clock tower'. Clock tower on central squarella [cs]. Sinne päästäksesi sinun pitää liikkua 2 east, 5 north ja 1 east kirkosta, eli paikasta josta aloitat aivan ensimmäisenä. Kirjoita 'enter clock'. Voit myös yrittää tappaa puluja (pigeons) joita on central squarella. Huom! Jos tapat vihollisia, älä jätä ruumiita lojumaan ympäriinä. Joko kannat niitä mukanasi, tai hautaat ne [Katso sivua alas, Vihollisien tappaminen].
Muita paikkoja clock towerin jälkeen ovat mm. church basement ja newbie mountain. [Katso sivu Newbie Areas].

Kuinka nousta tasoja ylös:
BatMUDissa on kahdenlaisia tasoja. Ensin ovat tavalliset tasot, ja sitten kiltatasot. Puhumme 'tavallisista tasoista' näillä sivuilla. Paikka, jossa nouset tasoja, on adventurer's guild, kirkosta (lähtöruudustasi) 3 east ja 1 south. Kirjoita siellä 'advance'.

Vihollisien tappaminen / ruumiiden käsittely:
Vielä uutena pelaajana, älä tapa kaupungin NPC (non-player character) hahmoja, koska suurin osa niistä on liian voimakkaita ja tappavat sinut parissa sekunnissa. Joskus hahmot tulevat vihaiseksi ja hyökkäävät kimppuusi jos edes yrität tehdä hyökkääviä taitoja tai taikoja.
Tapa vain pieniä vihollisia ensin. Kun olet tappanut jotakin, voit kaivaa vainajalta tavarat kirjoittamalla 'get all from corpse'.
Vaarallisinta ruumiiden jättämisessä lojumaan ympäriinsä on, että ne saattavat herätä henkiin zombeina! Zombiet, undead hahmot, ovat huomattavasti vaikeampia tappaa kuin niiden elävät hahmot. Jos kuitenkin onnistut tappamaan zombien, huomaat saavasi kymmeniä kertoja vähemmän kokemuspisteitä kuin elävästä hahmosta.
Joten, ÄLÄ jätä ruumiita lojumaan, vaan kanna ne joko mukanasi [nähdäksesi tavarasi, kirjoita 'i'], tai hautaamalla ne. On myös mahdollista syödä ruumiit (rodusta riippuen), tehdä niistä säilykkeitä tai valmistamalla niistä erilaisia vaatekappaleita.
Haudataksesi ruumiit tarvitset tietysti lapion, jota käytät komennolla 'dig grave'. Lapioita voi ostaa BatCityn kaupoista [weaponsmith tai hardware store], tai laitteesta Digga's newbie arealla. Myös kauppa Ranger killassa myy lapioita.

Soihtujen valmistus / pimeässä näkeminen:
Jos rotusi ei näe pimeässä [infravision], sinulle tulee ongelmia hämärissä paikoissa. On muutamia tapoja välttää nuo ongelmat. Jos olet taustaltasi nomad, pystyt valmistamaan soihtuja. Taito on nimeltään 'torch creation'. Käyttääksesi taitoa, kirjoita 'use torch creation'. Jos et ole nomad, voit ostaa soihtuja sekatavarakaupasta. Vaihtoehtoisesti, voit ostaa taikasormuksen [ring of infravision] tai taikajuomaa [potion of infravision], joka auttaa sinua näkemään pimeässä. Myös taika, infravision, auttaa. Joskus muilla pelaajilla on esineitä, jotka tuottavat pimeyttä. Tuota pimeyttä ei välttämättä saa pois edes kymmenellä soihdulla. Tällöin esim. ring of infravision on lähes pakollinen.

Varusteet:
Paras paikka alle tason 30 pelaajalle on hankkia varusteet Damogranilta. Hän on kirkosta 2 east, 2 north. Kirjoita 'bow damogran', ja hän on sinuun tyytyväinen. Tämän jälkeen voit kysyä häneltä esineitä. Kun lopetat, peli EI tallenna varusteitasi - kaikki mitä kannat, putoavat maahan. Parasta on siis myydä kaikki ja saada käteistä ennen lopettamista. Kaupat ovat kaupungin northwest nurkassa [katso batcity maps]. Vain käteinen, jota kannat, tallentuu lopettamisesi jälkeen. On myös linkdead vaihtoehto 'ld', jolloin yhteys katkeaa mutta uudelleen mennessäsi sisään, peli jatkuu normaalisti ja tavarat ovat yhä mukanasi. 'ld' tallentaa sijantisi ja esineesi seuraavaan pelin boottiin asti.

Killat ja taustat:
Killat ovat asia jotka tekevät mudista hauskemman. Mihin kiltoihin pystyt liittymään, riippuu taustasi. Kiltoihin pääset liittymään, jos olet tasolla 16. Helpoin tausta uudelle pelaajalle on nomad, ja tiettävästi helpoin nomad kilta on rangerit.

Kuoleminen:
Joskus kuolet - se ei ole vakavaa. Batcityssä on NPC nimeltään Athalon, joka auttaa uusia pelaajia jotka kuolevat. Kirjoita vain 'accept ress from athalon' jos joskus löydät itsesi helvetistä. Joskus Athalon ei auta, ja tällöin sinun pitää pyytää apua muilta pelaajilta - ghost kanavalla. kirjoita 'ghost ress please' ja viestisi näkyy kaikille kanavaa seuraaville. Viimeinen vaihtoehto on rukoilla ('pray'), mutta sitä pitää käyttää varoen! Uhkana on menettää tasoja.

Tasojen tehtävät - level quests:
Nämä tehtävät ovat suurimmaksi osaksi vapaaehtoisia, mutta jotkut ovat hauskoja ja helppoja tehdä, etenkin 10. ja sitä alemman tason tehtävät. Tehtävät auttavat vähentämällä tasojen hintaa [Katso sivu Level Quests].

Batcityn ympäristö:
Kartta uusille pelaajille: Newbie World Map
Kartta näyttää alueen Batcityn [BC] ympäriltä. Kaikki uusille pelaajille tarkoitetut paikat on merkitty. Älä mene paikkoihin, joita ei vielä ole merkitty.

Joitakin komentoja:
'set builtin on' - lyhentää yleisiä komentoja, esim. ga=get all, gac=get all from corpse
'brief' - vaihtaa liikkumiseen liittyvän ympäristön kuvauksen pitkästä lyhyeksi, ja toisinpäin.
'word' - suomi-englanti-suomi sanakirja. toimii kirjoittamalla 'word käännettävä_sana'.

Takaisin pääsivulle